Σε κανονική λειτουργία επανήλθε σήμερα το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες, προκαλώντας προσωρινή διακοπή στην ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το σύστημα έχει αποκατασταθεί, ενώ το σύνολο της λειτουργικότητάς του αναμένεται να επανέλθει έως την έναρξη της πρωινής βάρδιας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ εκτελούνταν κανονικά, όπως υπογραμμίζει ο Οργανισμός.
Ο ΟΑΣΑ ενεργοποίησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες αντιμετώπισης και ενημέρωσε την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η οποία παρείχε τεχνική συνδρομή.
Ο ΟΑΣΑ, στην ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόησή τους.














































