Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Australia Post: Η πτώση του όγκου αλληλογραφίας φέρνει αυξήσεις στα γραμματόσημα

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Τεχνητή Νοημοσύνη, έξυπνες κάμερες και έργα υποδομής στη «μάχη» κατά των τροχαίων ατυχημάτων

    30 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    ΟΛΠ: Διπλή διάκριση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συμπερίληψη

    30 Ιουλίου, 2026
    MMM

    ΣΤΑΣΥ και ΔΥΠΑ επενδύουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον σιδηρόδρομο

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    ΔΕΗ blue: Πάνω από 4.700 δημόσια σημεία φόρτισης σε Ελλάδα και Ρουμανία

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Εσωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων την 1/8

    30 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

    Australia Post: Η πτώση του όγκου αλληλογραφίας φέρνει αυξήσεις στα γραμματόσημα

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Τεχνητή Νοημοσύνη, έξυπνες κάμερες και έργα υποδομής στη «μάχη» κατά των τροχαίων ατυχημάτων

    30 Ιουλίου, 2026
    ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

    ΟΛΠ: Διπλή διάκριση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συμπερίληψη

    30 Ιουλίου, 2026
    MMM

    ΣΤΑΣΥ και ΔΥΠΑ επενδύουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον σιδηρόδρομο

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    ΔΕΗ blue: Πάνω από 4.700 δημόσια σημεία φόρτισης σε Ελλάδα και Ρουμανία

    30 Ιουλίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Εσωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων την 1/8

    30 Ιουλίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Έργα 452.352 ευρώ στον λιμένα Αγίου Νικολάου Πόρτο Ράφτη από την Περιφέρεια Αττικής

ffotinos by ffotinos
1 Ιουλίου, 2026
στο ΝΑΥΤΙΛΙΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Ένα ακόμη σημαντικό έργο αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών της Αττικής, που εκκρεμούσε επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, δρομολογείται με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση παρεμβάσεων στον λιμένα Αγίου Νικολάου Πόρτο Ράφτη, που αφορούν τη βυθοκόρηση (απομάκρυνση υλικών από τον βυθό) και την επισκευή των κρηπιδωμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 452.352 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2026.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση πλήρους αποκατάστασης της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης μονογραφήθηκε χθες από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, ενώ υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Τάσο Νικολακόπουλο και τη Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Μαίρη Μίσκα. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση του έργου της εκτέλεσης των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων από την Περιφέρεια Αττικής για λογαριασμό του οικείου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

Η λιμενική εγκατάσταση Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Ράφτη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του μυχού του όρμου Μαρκοπούλου, με άνοιγμα εισόδου προς τα ανατολικά περίπου 700 μέτρων. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παραλιακά κρηπιδώματα βορείου προσανατολισμού, συνολικού μήκους περίπου 90 μέτρων, όπου καταγράφονται εκτεταμένες φθορές, καθώς και στους δύο υφιστάμενους προβλήτες (Προβλήτας Ι μήκους 50 μ. και Προβλήτας ΙΙ μήκους 23 μ.).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν:

  • Αποκατάσταση της συνέχειας του μετώπου του κρηπιδώματος.
  • Επισκευή του κρηπιδώματος και των όπισθεν χερσαίων χώρων στην κεφαλή του Προβλήτα Ι.
  • Αποκατάσταση ανωδομών από σκυρόδεμα στα υπόλοιπα τμήματα (παραλιακά κρηπιδώματα και δυτικότερος προβλήτας).
  • Αντικατάσταση εξοπλισμού ανωδομής και δημιουργία υποδομών για μελλοντική εγκατάσταση δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών παροχών.
  • Καθαρισμός του πυθμένα και αποκατάσταση των ωφέλιμων βαθών μέσω απομάκρυνσης απορρίψεων και τοπικής εκσκαφής έως βάθος -4 μ.
  • Αποκατάσταση του ανατολικού ορίου της λιμενικής εγκατάστασης με απομάκρυνση στοιχείων από σκυρόδεμα και κατασκευή θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς:

«Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Αττικής αποτελεί σταθερή και κεντρική προτεραιότητα της διοίκησής μας, καθώς συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Με την υπογραφή της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Ράφτη, προχωρούμε σε μια ουσιαστική παρέμβαση που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα φθορών και λειτουργικών ελλείψεων. Μέσα από στοχευμένες τεχνικές εργασίες, όπως η βυθοκόρηση, η αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και η αναβάθμιση των υποδομών, διασφαλίζουμε ότι το λιμάνι θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και ασφαλές για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες.

Παράλληλα όμως, ενισχύουμε και την ανθεκτικότητα των παράκτιων υποδομών και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα να υλοποιούμε έργα ουσίας σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, επενδύοντας σε υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν την τοπική οικονομία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης ανέφερε πως:

«Η χρηματοδότηση του έργου φτάνει τα 600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας για την αποκατάσταση του λιμανιού μας στον Αγ. Νικόλαο στο Πόρτο Ράφτη, εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία επί σχεδόν σαράντα χρόνια. Πρόκειται για μια παρέμβαση με ουσιαστική σημασία, τόσο για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του λιμένα, όσο και για την προοπτική που δίνεται πλέον για την αναβάθμιση του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ήταν για μια ακόμα φορά δίπλα μας και τον ευχαριστούμε θερμά για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη συμβολή του, στην επίλυση ενός ζητήματος που παρέμενε άλυτο για δεκαετίες. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου, έγινε πραγματικότητα λόγω της άψογης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που αποδεικνύει, ότι με όραμα, σχεδιασμό και επιμονή, μπορούν να δοθούν λύσεις σε προβλήματα, που για χρόνια θεωρούνταν ανυπέρβλητα».

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Τάσος Νικολακόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά, υπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση του έργου «Βυθοκόρηση και επισκευή κρηπιδωμάτων λιμένα Αγίου Νικολάου».

Το έργο αφορά κυρίως, την επισκευή του κατεστραμμένου προβλήτα, μήκους 60 μέτρων περίπου και είναι σημαντικότατο για τη λειτουργία του λιμανιού μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε, ότι η ζημιά στον συγκεκριμένο προβλήτα, έγινε πριν από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες και από τότε, έχουμε τα συντρίμμια, σε κοινή θέα στο λιμάνι μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, για την πολύτιμη βοήθειά τους, να δοθεί λύση σε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα».

Το «παρών» στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης έδωσε πέραν των προαναφερθέντων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Δαμάσκος.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αναβαθμίζεται η χερσαία λιμενική ζώνη στον Αστακό, έργο ύψους 2,19 εκατ. ευρώ

30 Ιουλίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παράταση έως τις 12 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου

28 Ιουλίου, 2026
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΦΕΚ η 1η αναθεώρηση του ΕΠΑ 2026-2030, στα 13,55 δισ. ο προϋπολογισμός

7 Ιουλίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συμπληρωματική σύμβαση 362,8 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση του λιμένα Μεγίστης (Καστελόριζο)

6 Ιουλίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ΕΕ διαθέτει 1,1 δισ. ευρώ για νέα έργα μεταφορών μέσω CEF, στο επίκεντρο σιδηρόδρομοι και λιμάνια

19 Ιουνίου, 2026
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παρατείνεται έως το 2027 η ολοκλήρωση του Master Plan του λιμένα Μυτιλήνης

17 Ιουνίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Άμεσες παρεμβάσεις για τις καθυστερήσεις στις πλοηγήσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζητά η ΔΝΕ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία
KASTELLI AIRPORT, TERNA, 22OCT2025

Η ΥΠΑ αποφάσισε την ανάληψη ενεργειών για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού αεροναυτιλίας στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι (112,4 εκατ. ευρώ)

28 Ιουλίου, 2026

Εγκαινιάστηκε το βόρειο τμήμα του Ε65: Νέα πνοή σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο (video)

23 Ιουλίου, 2026

Σε πλήρη κυκλοφορία από το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου ο αυτοκινητόδρομος Ε65 από τη Λαμία έως τα Γρεβενά (video)

24 Ιουλίου, 2026

Στο ΤΠΑ 2026-2030 η ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Ροδοδάφνη

30 Ιουλίου, 2026

Λήγει η προθεσμία για τις εργασίες συμμόρφωσης των περιφερειακών αεροδρομίων με τις απαιτήσεις του EASA

27 Ιουλίου, 2026

Το ΣτΕ διατηρεί το ισχύον πλαίσιο για τα ΕΙΧ με οδηγό, έγινε δεκτή η παρέμβαση ΣΑΤΑ

29 Ιουλίου, 2026

Μέσω του ΕΠΑ 2026 – 2030 ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής. Απεντάχθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης

27 Ιουλίου, 2026
E65, NEA ODOS, FEB2021

Έτσι κατασκευάστηκε ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι σταθμοί διοδίων (video)

27 Ιουλίου, 2026

Έτσι θα είναι η περίφραξη που θα μπει στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε Θριάσιο, Θήβα και Ζευγολατιό

3

«Η ανατροπή, της ανατροπής στο λιμάνι του Λαυρίου». Μένουν στον διαγωνισμό Μ. Ηλιόπουλος και Ισραηλινοί

2

Ως τις 12/8 οι προσφορές στον διαγωνισμό για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

2

Ο Ε65 ολοκληρώνεται: Θα «χάσει» κίνηση το λιμάνι της Πάτρας, με «κερδισμένη» την Ηγουμενίτσα;

2

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις στον Ελαιώνα, ως τα τέλη Αυγούστου, η ΠΕΕΔ. Ο δήμος Αθηναίων προχωρά σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

1

Αποζημίωση έως 79,3 εκατ. ευρώ στον AKTOR για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

1

Ανέκαμψε η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, +3,2% τον Μάιο. Ξεχωρίζουν Σύρος και Καστοριά

1

Στα 24,11 εκατ. ευρώ το κόστος για την οδό Πόντου, μήκους 2,33 χλμ. 3 εταιρείες οι «μνηστήρες» του έργου

1

Australia Post: Η πτώση του όγκου αλληλογραφίας φέρνει αυξήσεις στα γραμματόσημα

30 Ιουλίου, 2026

Τεχνητή Νοημοσύνη, έξυπνες κάμερες και έργα υποδομής στη «μάχη» κατά των τροχαίων ατυχημάτων

30 Ιουλίου, 2026

ΟΛΠ: Διπλή διάκριση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συμπερίληψη

30 Ιουλίου, 2026

ΣΤΑΣΥ και ΔΥΠΑ επενδύουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον σιδηρόδρομο

30 Ιουλίου, 2026

ΔΕΗ blue: Πάνω από 4.700 δημόσια σημεία φόρτισης σε Ελλάδα και Ρουμανία

30 Ιουλίου, 2026

Εσωτερική Περιφερειακή Θεσ/νίκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων την 1/8

30 Ιουλίου, 2026

Συστήνεται Τελωνειακός Ελεγκτικός Σταθμός στο Πλωμάρι Λέσβου

30 Ιουλίου, 2026

Αναβαθμίζεται η χερσαία λιμενική ζώνη στον Αστακό, έργο ύψους 2,19 εκατ. ευρώ

30 Ιουλίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.