ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΚύκλο εργασιών στα 35 εκατ. ευρώ, έναντι 24 εκατ. το 2018 προϋπολογίζει για εφέτος η ΓΑΙΑΟΣΕ

Κύκλο εργασιών στα 35 εκατ. ευρώ, έναντι 24 εκατ. το 2018 προϋπολογίζει για εφέτος η ΓΑΙΑΟΣΕ

Σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών προσδοκά, το 2019, η ΓΑΙΑΟΣΕ. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών του 2018 ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ, έναντι 12 εκατ. το 2017.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η άνοδος του κύκλου εργασιών θα ανέλθει, εφέτος, από την διεύρυνση των εσόδων / πελατών από το τροχαίο υλικό και την ακίνητη περιουσία.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο της ΓΑΙΑΟΣΕ περιέχει γεωτεμάχια έκτασης 100.000 στρεμμάτων και πλήθος κτηρίων άνω των 4.500, με συνολικό εμβαδόν 540.000 τ.μ.

Περίπου 900 είναι οι ενεργές μισθώσεις, με τα έσοδα να ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Επίσης, η εταιρεία προσδοκά σε σημαντική άντληση εσόδων από τα εμπορευματικά κέντρα του Θριασίου και της Θεσσαλονίκης. Στο πρώτο ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, ενώ στο δεύτερο είναι σε εξέλιξη.

Στις προσεχείς δράσεις της ΓΑΙΑΟΣΕ στον τομέα μίσθωσης τροχαίου υλικού, η εταιρεία προετοιμάζει τα ακόλουθα:

-Διαγωνιστική διαδικασία για την ανάταξη, ανακατασκευή και επισκευή 105 οχημάτων τροχαίου υλικού, ύψους 13.000.000 ευρώ.

-Τη μετασκευή 100 κλειστών φορταμαξών σε πλατφόρμες μεταφοράς – Containers, ώστε να καταστήσει τον στόλο της πλήρως ανταγωνιστικό.

-Την επισκευή και εκσυγχρονισμό του αμαξοστασίου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης και του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την αξιοποίησή του από σιδηροδρομικές εταιρείες.

-Σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την υποβολή χρηματοδοτούμενου προγράμματος παροχής προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και προβολής ενημερωτικού υλικού επί αμαξοστοιχιών της γραμμής Πύργου – Αρχαία Ολυμπία.

-Την υλοποίηση των απαραίτητων μετατροπών στο επιβατικό τροχαίο υλικό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, μέσω συμμετοχής στη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1300/2014.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο