Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2026
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    Ν. Ταχιάος: Χρειάζεται ρεαλισμός, προτεραιοποίηση και πόροι για να εξασφαλίσουμε τα έργα του μέλλοντος

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Πώς θα υλοποιηθεί η επόμενη γενιά μεγάλων έργων 50 δισ. ευρώ

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Σε νέα εποχή η χρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα: Στο επίκεντρο σιδηρόδρομος, λιμάνια και ενέργεια, ο νέος ρόλος ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    “Κλειδί” για την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους οι νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Προχωρά από ΑΔΜΗΕ και η νέα διασύνδεση με Ιταλία

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Σε εξέλιξη 50 μεγάλα έργα 1,2 δισ. ευρώ για το νερό στην Ελλάδα, σε φάση αξιολόγησης ακόμη 130 έργα 2,8 δισ. ευρώ

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Στα 35,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του ΟΛΠ. Οι επιπτώσεις από το γεωπολιτικό περιβάλλον

    29 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    Ν. Ταχιάος: Χρειάζεται ρεαλισμός, προτεραιοποίηση και πόροι για να εξασφαλίσουμε τα έργα του μέλλοντος

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Πώς θα υλοποιηθεί η επόμενη γενιά μεγάλων έργων 50 δισ. ευρώ

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Σε νέα εποχή η χρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα: Στο επίκεντρο σιδηρόδρομος, λιμάνια και ενέργεια, ο νέος ρόλος ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    “Κλειδί” για την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους οι νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Προχωρά από ΑΔΜΗΕ και η νέα διασύνδεση με Ιταλία

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΟΔΙΚΕΣ

    Σε εξέλιξη 50 μεγάλα έργα 1,2 δισ. ευρώ για το νερό στην Ελλάδα, σε φάση αξιολόγησης ακόμη 130 έργα 2,8 δισ. ευρώ

    29 Σεπτεμβρίου, 2026
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Στα 35,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του ΟΛΠ. Οι επιπτώσεις από το γεωπολιτικό περιβάλλον

    29 Σεπτεμβρίου, 2026

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Σε νέα εποχή η χρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα: Στο επίκεντρο σιδηρόδρομος, λιμάνια και ενέργεια, ο νέος ρόλος ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων

vvegiazi by vvegiazi
29 Σεπτεμβρίου, 2026
στο ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΟΔΙΚΕΣ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση και τη συντήρηση των κρίσιμων υποδομών της χώρας μας, με έμφαση στον σιδηρόδρομο, τα λιμάνια και τις ενεργειακές διασυνδέσεις, αναδείχθηκαν στο πάνελ «Νέα έργα υποδομής και χρηματοδότηση – Από το ΕΣΠΑ μέχρι τα ΣΔΙΤ αλλάζει το μείγμα για την υλοποίηση έργων», του 9ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2026, που λαμβάνει χώρα 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Δ. Αναγνώπουλος, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών: Σε πολυεργαλειακό μοντέλο περνά η χρηματοδότηση των υποδομών

«Στη νέα περίοδο, η χρηματοδότηση των υποδομών δεν θα βασίζεται σε ένα εργαλείο. Θα βασίζεται στην ικανότητά μας να επιλέγουμε και να συνδυάζουμε τα κατάλληλα εργαλεία για κάθε έργο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος, αναδεικνύοντας τη μετάβαση σε ένα νέο, πολυ-εργαλειακό μοντέλο χρηματοδότησης.

Όπως επισήμανε, οι ανάγκες για νέες υποδομές παραμένουν μεγάλες, την ώρα που οι διαθέσιμοι δημόσιοι και ευρωπαϊκοί πόροι πρέπει να αξιοποιούνται με μεγαλύτερη στόχευση. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου περιλαμβάνει 3,2 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενων πόρων, 1,8 δισ. ευρώ εθνικών πόρων και έργα ΣΔΙΤ συνολικού ύψους άνω των 2,8 δισ. ευρώ, ενώ τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης διαθέτουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

«Το ερώτημα δεν είναι “δημόσια ή ιδιωτική χρηματοδότηση”. Το ερώτημα είναι ποιος συνδυασμός εξασφαλίζει ότι ένα συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί, θα λειτουργήσει και θα συντηρηθεί με τον πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώπουλο, δεν υπάρχει ενιαία χρηματοδοτική λύση για όλα τα έργα. Υποδομές με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και χωρίς δυνατότητα δημιουργίας εσόδων ενδέχεται να απαιτούν αμιγώς δημόσια χρηματοδότηση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα ΣΔΙΤ ή οι παραχωρήσεις μπορούν να αποτελούν αποτελεσματικότερα εργαλεία.

Κρίσιμο στοιχείο της νέας περιόδου είναι, παράλληλα, η ιεράρχηση των έργων, με πρώτο κριτήριο την ωριμότητα και την εφικτότητά τους. «Η χρηματοδότηση ακολουθεί την ωριμότητα», σημείωσε, εξηγώντας ότι όσο καλύτερα προετοιμασμένο και τεχνικά εφικτό είναι ένα έργο τόσο περισσότερες επιλογές χρηματοδότησης αποκτά και τόσο ταχύτερα μπορεί να περάσει στην υλοποίηση.

O γενικός γραμματέας Υποδομών έκανε λόγο για μία νέα κουλτούρα διαχείρισης δημοσίων έργων, η οποία απαιτεί σταθερό σχεδιασμό, ενεργή διαχείριση των συμβάσεων και συνεχή συνεργασία πολιτικής ηγεσίας, υπηρεσιών, μελετητών και αναδόχων, ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται πριν εξελιχθούν σε πολύχρονες καθυστερήσεις.

Γ. Ιωάννου, ΟΣΕ: Νέα έργα 3,5 δισ. ευρώ σχεδιάζονται, δημοπρατούνται και υλοποιούνται

O Γιώργος Ιωάννου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ υπογράμμισε ότι το συνολικό ύψος των έργων που σχεδιάζει, δημοπρατεί ή υλοποιεί αυτή την περίοδο η εταιρεία ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός, όπως είπε,  αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

1) Ένα βραχυπρόθεσμο πακέτο άνω των 30 έργων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή και ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 780 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έργα αποκατάστασης δικτύου (Daniel & Elias), με τα ολοκληρωμένα ή προς ολοκλήρωση έργα για την πλήρη επαναφορά της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των γραμμών στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να φτάνουν τα 450 εκατ. ευρώ. Επίσης, έργα που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ σε κομβικούς άξονες (π.χ. Προαστιακός Δυτικής Αττικής), σε αποκαταστάσεις τμημάτων, ανακαινίσεις σταθμών και νέες κατασκευές.

2) Ένα μεσοπρόθεσμο πακέτο έργων σε στάδιο της δημοπράτησης. Ο προϋπολογισμός είναι κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ, και αφορά σε 10 έργα, όπως ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης, η σύνδεση του 6ου προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης, η Σηματοδότηση και ETCS Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο κ.ά. Εστιάζουν κυρίως στη σύνδεση του δικτύου με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

3) Ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο, που περιλαμβάνει νέα έργα υποδομής και συντήρησης, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου, θα υπογραφούν μακροπρόθεσμες συμβάσεις με SLAs, διάρκειας 15 ετών, με εταιρείες που θα αναλάβουν τη συντήρηση του δικτύου.

«Οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ είναι ένας νέος οργανισμός που ατενίζει το μέλλον με σιγουριά, κάνει βήματα για να μπορέσει να φέρει αυτό που όλοι οραματιζόμαστε, έναν ασφαλή σιδηρόδρομο μέσα στην ελληνική επικράτεια, που να εξυπηρετεί τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τις μεταφορές», επισήμανε ο κ. Ιωάννου. Εξήγησε πως ο εταιρικός μετασχηματισμός που λαμβάνει χώρα στους Σιδηρόδρομους Ελλάδος αποτελεί τη  μεγαλύτερη τομή σε εταιρεία που σχετίζεται με το δημόσιο αυτή την περίοδο. Ένας μετασχηματισμός που, όπως είπε, είχε καθυστερήσει πολύ, είναι απαραίτητος και πρέπει να υλοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με τον γερμανικό κολοσσό DB, μέσω της DB Engineering & Consulting, που εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου για τον οργανισμό. «Στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης InnoTrans στο Βερολίνο, υπέγραψα με το ομόλογό μου της DB Engineering and Consulting το συμφωνητικό της συνεργασίας μας για τον Technical Manager/Consultant, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Μεταφορών της Ελλάδας και της Γερμανίας. Ήταν μια σημαντική στιγμή για το ξεκίνημα μιας σύμπραξης που αναμένουμε να έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία των Σιδηροδρόμων Ελλάδος», τόνισε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας ότι η συνεργασία θα αποφέρει τεράστια οφέλη στον Οργανισμό.

Β. Σιαδήμας, Υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: Χρηματοδότηση έργων μεταφορών ως και 4,5 δισ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του έργου αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη–Ορμένιο, το οποίο έχει αναλάβει η Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ, Βασίλης Σιαδήμας.

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο της πρόσφατης αναθεώρησης των προγραμμάτων με βάση τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, περίπου 10% του προγράμματος «Μεταφορές», δηλαδή περί τα 200 εκατ. ευρώ, ανακατευθύνεται σε έργα dual use. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η αναβάθμιση της γραμμής προς Ορμένιο, ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για τις σιδηροδρομικές υποδομές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Σιαδήμας αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος «Μεταφορές» του ΕΣΠΑ 2021–2027, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ, μέσω της δυνατότητας υπερδέσμευσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα συνολικού ύψους έως και 4,5 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εντάξεις έργων ύψους 2,9 δισ. ευρώ, οι νομικές δεσμεύσεις έχουν φτάσει τα 2,4 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 720 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 33% του προγράμματος. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους η απορρόφηση να προσεγγίσει το 40%.

Μεταξύ των μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνονται η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης και το τμήμα Χανιά–Χερσόνησος του ΒΟΑΚ.

Ο κ. Σιαδήμας σημείωσε, ακόμη, ότι η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης δεν σημαίνει το τέλος των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Αναφέρθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026–2030, στο Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, με πόρους περίπου 6 δισ. ευρώ, καθώς και στο νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 50 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως είπε, αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η παράταση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης. Τόνισε ότι οι αλλαγές στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ουσιαστικά δίνουν έναν επιπλέον χρόνο, με το τρέχον ΕΣΠΑ να φτάνει πλέον έως το 2030.

«Κυνηγάμε τους δικαιούχους για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχή υλοποίηση των έργων απαιτούνται ώριμες και καλές μελέτες και σωστή διαστασιολόγηση, συνυπολογίζοντας βέβαια ότι στην πορεία ενός μεγάλου έργου μπορούν να προκύψουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

C. Dainter, Mace Consult: Μεταφορές, ενέργεια και data centers στο επίκεντρο των επενδύσεων στην Ελλάδα

Τρεις τομείς αναμένεται να συγκεντρώσουν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές υποδομές την επόμενη δεκαετία: οι μεταφορές, η ενέργεια και οι ψηφιακές υποδομές. Αυτό επισήμανε ο Carl Dainter, Global Work Winning Director for Mobility Market της Mace Consult. Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις από διαφορετικές πηγές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη τη χώρα.

Στις μεταφορές, ο κ. Dainter στάθηκε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι επενδύσεις σε αεροδρόμια, οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και λιμάνια, ώστε οι υποδομές να συμβαδίζουν με την αυξανόμενη ζήτηση. Αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι το 2025 διακίνησε 34 εκατ. επιβάτες, αριθμό αυξημένο κατά 6,7%, και εκτίμησε ότι η κίνηση θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε και στις λιμενικές υποδομές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναταράξεις στις θαλάσσιες μεταφορές, μεταξύ άλλων λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύουν την ανάγκη επενδύσεων που θα ενισχύσουν τη θέση της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού λιμενικού κόμβου.

Το δεύτερο πεδίο που ανέδειξε είναι η ενέργεια, με έμφαση στην παραγωγή, την αποθήκευση και τις διασυνδέσεις. Ως τρίτο πεδίο προσδιόρισε τις ψηφιακές υποδομές και ιδίως τα data centers. Η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης και των αυτοματισμών, όπως είπε, αυξάνει τις ανάγκες για υπολογιστική και αποθηκευτική ισχύ, αλλά και για αξιόπιστα δίκτυα.

Αναφερόμενος στο The Ellinikon, ο κ. Dainter υπογράμμισε ότι το μέγεθος και η πολυπλοκότητα του έργου απαιτούν σχεδιασμό πέρα από την ανάπτυξη επιμέρους κτιρίων. Το ζητούμενο, όπως το περιέγραψε, είναι η δημιουργία μιας νέας πόλης, με διαφορετικές γειτονιές και τις υποδομές που χρειάζονται για να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε έμφαση στους δημόσιους χώρους και στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των υποδομών. Στόχος είναι η πόλη που αναπτύσσεται στο Ελληνικό να μπορεί να εξυπηρετεί τις επόμενες γενιές κατοίκων και εργαζομένων.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:CARL DAINTERMACE CONSULTΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΣΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΑΔΗΜΑΣΥΠΟΔΟΜΕΣΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣITC 20269ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΟΔΙΚΕΣ

Ν. Ταχιάος: Χρειάζεται ρεαλισμός, προτεραιοποίηση και πόροι για να εξασφαλίσουμε τα έργα του μέλλοντος

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Πώς θα υλοποιηθεί η επόμενη γενιά μεγάλων έργων 50 δισ. ευρώ

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

“Κλειδί” για την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους οι νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Προχωρά από ΑΔΜΗΕ και η νέα διασύνδεση με Ιταλία

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Σε εξέλιξη 50 μεγάλα έργα 1,2 δισ. ευρώ για το νερό στην Ελλάδα, σε φάση αξιολόγησης ακόμη 130 έργα 2,8 δισ. ευρώ

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΟΔΙΚΕΣ

Πώς η ενεργειακή αποδοτικότητα και τα νέα “πράσινα” υλικά αλλάζουν το τοπίο στην αναβάθμιση κτιρίων και τις σύγχρονες πόλεις

29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Π. Μπαλωμένος, Ελληνικά Σιδηροδρομικά Ακίνητα: Πόλοι αστικής αναγέννησης οι σταθμοί Αθηνών, Πειραιά και Θεσ/νίκης

29 Σεπτεμβρίου, 2026
Επόμενο άρθρο

Στα 35,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του ΟΛΠ. Οι επιπτώσεις από το γεωπολιτικό περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Παρατάθηκαν οι προθεσμίες των διαγωνισμών για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε Νότιο Αιγαίο, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία

28 Σεπτεμβρίου, 2026

Αλλαγή μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΥΠΑ

24 Σεπτεμβρίου, 2026

Ο Χρ. Παληός, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ΜΑΕ, στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026

26 Σεπτεμβρίου, 2026

Επανέρχεται στο προσκήνιο, από τουριστικούς φορείς, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων – Αργυροκάστρου

28 Σεπτεμβρίου, 2026
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΥΠΑ, Γιώργος Βαγενάς

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΥΠΑ, Γεώργιος Βαγενάς στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Train: Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν το εξιλαστήριο θύμα για τα λάθη κανενός

24 Σεπτεμβρίου, 2026

Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός) στις 26/9

26 Σεπτεμβρίου, 2026

Η ανακοίνωση της Attica για την πυρκαγιά στο πλοίο BLUE CARRIER 2

25 Σεπτεμβρίου, 2026

Παρατάθηκαν την 1η Οκτωβρίου οι προσφορές για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ στο Νότιο Αιγαίο

2

Το αεροδρόμιο «Λυδία» της Egnatia Aviation ανοίγει τις πύλες του: Εγκαίνια την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, τριήμερες οι εκδηλώσεις

1

Το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της ΕΕ στη μεταρρύθμιση των τελωνείων και η επίδραση στο ηλεκτρονικό εμπόριο

1

5 νέα αεροσκάφη A321 neo παρέλαβε η AEGEAN το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η πλήρης διάρθρωση του στόλου

1

Νέα παράταση στους διαγωνισμούς για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ σε 3 Περιφέρειες (Δ. Ελλάδα, Αν. Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο)

1

H ανακοίνωση της AEGEAN για την πτήση της Olympic Air από Ρόδο για Κάρπαθο

0

Κλοπή καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑΘΜ της ΥΠΑ στο Ελληνικό. Διερευνάται η υπόθεση από την Αστυνομία

0

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ. Είχε δεχτεί κυβερνοεπίθεση

0

Ν. Ταχιάος: Χρειάζεται ρεαλισμός, προτεραιοποίηση και πόροι για να εξασφαλίσουμε τα έργα του μέλλοντος

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Πώς θα υλοποιηθεί η επόμενη γενιά μεγάλων έργων 50 δισ. ευρώ

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Σε νέα εποχή η χρηματοδότηση κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα: Στο επίκεντρο σιδηρόδρομος, λιμάνια και ενέργεια, ο νέος ρόλος ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων

29 Σεπτεμβρίου, 2026

“Κλειδί” για την αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους οι νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Προχωρά από ΑΔΜΗΕ και η νέα διασύνδεση με Ιταλία

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Σε εξέλιξη 50 μεγάλα έργα 1,2 δισ. ευρώ για το νερό στην Ελλάδα, σε φάση αξιολόγησης ακόμη 130 έργα 2,8 δισ. ευρώ

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Στα 35,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του ΟΛΠ. Οι επιπτώσεις από το γεωπολιτικό περιβάλλον

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Αναστέλλει η ΟΣΥΠΑ την 24ωρη απεργία της 9ης Οκτωβρίου

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Πώς η ενεργειακή αποδοτικότητα και τα νέα “πράσινα” υλικά αλλάζουν το τοπίο στην αναβάθμιση κτιρίων και τις σύγχρονες πόλεις

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress imunify-bot-check

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.