ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΜετά την ηλεκτροκίνηση, η υδρογονοκίνηση στις μεταφορές. Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο

Μετά την ηλεκτροκίνηση, η υδρογονοκίνηση στις μεταφορές. Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο

Οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που είναι προγραμματισμένες για το 2021 περιέχονται στο «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021».

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Για το πρώτο τρίμηνο του έτος είναι προγραμματισμένες θεσμικές παρεμβάσεις στην οδική ασφάλεια, τον ΚΟΚ και τις «πρότυπες προτάσεις» στις κατασκευές.

Για το δεύτερο τρίμηνο, νομικές παρεμβάσεις στο θεσμικό, ρυθμιστικό και οργανωτικό πλαίσιο αερομεταφορών και αεροναυτιλίας και για το τέταρτο τρίμηνο η κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την προώθηση της υδρογονοκίνησης στις μεταφορές.

Όπως αναφέρεται στο Σχέδιο, στην μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μεγάλη βαρύτητα δίνεται στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που προέρχεται από τον τομέα των μεταφορών.

Στην κατεύθυνση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον τομέα των μεταφορών, προωθείται η χρήση οχημάτων νέας τεχνολογίας (ηλεκτροκίνηση, υδρογονοκίνηση), με γνώμονα τη μείωση, τόσο των περιβαλλοντικών ρύπων, όσο και της ηχορύπανσης, καθώς και η ανανέωση του στόλου δημοσίων συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την προετοιμασία σχετικού διαγωνισμού.

Συνολικά, εφέτος προσδοκάται ότι θα εισαχθούν 4 παρεμβάσεις για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, 5 παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της αεροναυτιλίας και των αερομεταφορών και 14 παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο