ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΔιασυνοριακή παράδοση δεμάτων, καταληκτικά τέλη και e-commerce απασχόλησαν το 2ο Stakeholders Forum του ΕRGP

Διασυνοριακή παράδοση δεμάτων, καταληκτικά τέλη και e-commerce απασχόλησαν το 2ο Stakeholders Forum του ΕRGP

Με τη συμμετοχή πάνω από 200 στελεχών της ευρύτερης ευρωπαϊκής ταχυδρομικής αγοράς, ολοκληρώθηκε το 2ο Stakeholders Forum, που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, από το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ΕRGP).

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Σπύρος Παντελής, ως επερχόμενος πρόεδρος του ERGP για το 2020, παρουσίασε το Πρόγραμμα Εργασιών του Σώματος (2020 ERGP draft Work Programme), το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά τη λήξη της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης.

Κατά τη διάρκεια του Forum, αναδείχθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά των δεμάτων, η σημασία των υποχρεώσεων παροχής καθολικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των αναγκών των χρηστών και η ρύθμιση βάσει των δεδομένων που προκύπτουν από τους μηχανισμούς παρακολούθησης των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών.
  • Η ανάγκη συνεργασίας με όλους τους ταχυδρομικούς φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού σχετικά με τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων και την αναθεώρηση της Οδηγίας για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
  • Η ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της αγοράς ψηφιακής επικοινωνίας με τρόπο που να προωθεί καινοτόμες λύσεις, να διευκολύνει την πρόσβαση και να ανταποκρίνεται επαρκώς στις νέες ανάγκες των καταναλωτών, με στόχο την επίτευξη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.
  • H ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αλληλογραφίας και οι πιθανές επιπτώσεις από τις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) για την αναθεώρηση του συστήματος καταληκτικών τελών της UPU.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο