Ο Stefano Antonio Donnarumma αποχώρησε από την Ferrovie dello Stato Italiane και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή του ιταλικού ομίλου.
Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη
Η παραίτηση του μέχρι πρότινος CEO του μητρικού ομίλου της Hellenic Train προήλθε μετά από μήνες διαφωνιών με την κυβέρνηση της Τζιόρτζια Μελόνι.
Σύμφωνα με το Reuters, οι σχέσεις του με την ιταλική κυβέρνηση βρέθηκαν υπό πίεση λόγω επαναλαμβανόμενων διακοπών και καθυστερήσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, οι οποίες συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης.
Η FS, σε ανακοίνωσή της, δεν αποκάλυψε τον λόγο της αποχώρησης του Donnarumma, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι: «Ο όμιλος FS επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στην εφαρμογή του Βιομηχανικού Πλάνου, διασφαλίζοντας τη λειτουργική συνέχεια, την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης και την πλήρη εκτέλεση των επενδυτικών προγραμμάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες κινητικότητας της χώρας».
Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, επικρατέστερος για να αναλάβει αντικαταστήσει τον Donnarumma είναι ο Gianpiero Strisciuglio, επικεφαλής της Trenitalia.






















































